​Bootcamp op de basisschool

Kinder-bootcamp lessenreeks
24 November 2020

Bij een basisschool bij ons in de buurt worden regelmatig naschoolse activiteiten georganiseerd en deze keer mochten wij de activiteitenreeks verzorgen. Dat doen we uiteraard lekker buiten: we zitten inmiddels middenin de kinder-bootcamp lessenreeks!


Wat is bootcamp?

Bij bootcamp wisselen kracht en cardio oefeningen elkaar af. De bootcamp trainingen die we op dinsdag- en donderdagavond voor volwassenen organiseren op onze eigen locatie bestaan naast de cardio workouts, voornamelijk uit krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht. Zo nu en dan komt er een baksteen, autoband of ander outdoor attribuut aan te pas. Dat laatste doen we de kinderen uiteraard niet aan.

Hoe maken we bootcamp leuk voor kinderen?

Graag laten we de kinderen op speelse manier kennismaken met bootcamp. De meeste oefeningen doen we in spelvorm. En dat wisselen we af met stukjes hardlopen, huppelen, hinkelen of andere cardio workouts.

Zodra de school uit is, staan Marcel en Celine op het schoolplein voor de bootcampers klaar. Een fanatieke club kinderen die duidelijk aangeven wat ze wel (en niet ;-)) leuk vinden! Zo is tikkertje een geliefde warming-up oefening. Ook het balanceren op de slackline en het touwtjespringen vallen goed in smaak.

Maar “parcours” is vanaf de eerste les bij uitstek favoriet! Om en om voorop en de rest volgt. Uiteraard niet in een rechte lijn, maar het liefst de meest onmogelijke routes: slalommend om bomen, klimmend via speeltuintoestellen en springend over hekjes.

Kortom: héérlijk actief buitenspelen (zoals het hoort ;-))