Gezond(er) het nieuwe jaar beginnen!

Copini’s gezondheidsblog
11 January 2021

Namens Copini Buitensport ga ik de komende tijd mijn kennis en ervaringen delen over een gezonde leefstijl, voeding in relatie met sport en (lekker) gezond eten.
Om te beginnen, wie ben ik? Mijn naam is Koos Copini, ja de zoon van… ;-)
De afgelopen jaren heb ik een grote passie ontwikkeld op het gebied van gezond leven, lekker eten en sporten. Dit heeft ertoe geleid dat ik Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren.

Waar komt deze passie vandaan?
Gezond eten en leven is er bij mij met de paplepel ingegoten, ik ben opgegroeid in een zeer sportief gezin, waar gezond eten erg belangrijk is. Ik weet nog goed hoe m’n vriendjes vroeger met grote ogen in onze pannen keken als ze bleven eten, wanneer mijn moeder weer een bijzondere gezonde creatie op tafel zette. Destijds vond ik dat niet altijd leuk, maar nu ik erop terugkijk waardeer ik deze opvoeding enorm.

Ik ben altijd sportief geweest: van judo tot skateboarden, van free-runnen tot voetballen en van fitness tot survivalrun. Tijdens de opleiding sport en bewegen op het Cios, begon ik langzaam geïnteresseerd te raken in voeding. Voornamelijk omdat ik toen dacht enorm veel eiwitten te moeten eten om een beetje spierballen te kweken.

Tegen het eind van mijn Cios opleiding werd ik gescout door een modellenbureau en heb ik 2 tussenjaren van school genomen om mij op dat werk te richten. Binnen de modellenwereld draait het voornamelijk om je uiterlijk, en zo doende ben ik me steeds meer gaan verdiepen hoe ik dit kan beïnvloeden met gezonde voeding en verschillende diëten. Uiteindelijk begon ik dit zo interessant te vinden dat ik besloten heb om het vak te gaan studeren.

Na een ontdekkingsreis met veel uren in de keuken, in de boeken, experimenteren en luisteren van podcasts ben ik tot een levensstijl gekomen waar ik me ontzettend goed bij voel. Hoe deze levensstijl er voor mij uitziet? Daar ga ik binnenkort graag meer over vertellen. Door de vele dingen die je tegenwoordig voorbij ziet komen op het internet over wat nou gezond is, hoe je nou het best afvalt, of de vele hypes die snel resultaat zouden moeten geven… is het misschien moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Hier ben ik zelf ook vaak tegenaan gelopen.
Daarom wil ik graag mijn kijk op gezondheid delen en jullie de mogelijkheid geven om suggesties te doen om bepaalde onderwerpen aan te kaarten of vragen te stellen. Stel je vraag of lever je input via de sociale mediakanalen van Copini Buitensport!

Ik vind het belangrijk om te zeggen dat ik in opleiding ben en niet kan garanderen dat mijn ervaringen ook voor jou zullen werken. Uiteraard is er een algemene gezonde basis wat voor iedereen belangrijk is, alleen ieder lichaam is verschillend en ik ben van mening dat je voor je zelf uit moet zoeken wat wel en wat niet goed voor je werkt. Mijn doel is niet om te zeggen wat goed of fout is, maar om te inspireren met de kennis en ervaring die ik zelf opgedaan heb.

Tot binnenkort!