Outdoor paintball

Tips & informatie
02 January 2020

Ga je voor de eerste keer outdoor paintballen bij bijvoorbeeld Outdoorpark Grote Wielen in Leeuwarden? Dan vraag je je misschien af wat voor outfit geschikt is als je gaat paintballen. Hieronder lees je belangrijke tips en krijg je extra informatie over het outdoor paintball avontuur:

Tips voor kleding en schoenen tijdens het paintballen:

 • Draag (sport)schoenen die eventueel vies mogen worden.
  Ook raden wij aan om een schoon paar schoenen mee te nemen. Vergeet dan niet om ook een plastic tas (of milieuvriendelijker: een dry bag) mee te brengen voor je vieze schoenen.
 • Trek comfortabele kleding aan.
  Met een comfortabele outfit kun je vrij bewegen tijdens het paintball spel. Ter bescherming van je eigen kleding, krijg je bij ons een overall. Mocht er toch verf op je eigen kleding komen, dan is het gemakkelijk uit te wassen.
 • Doe niet je nieuwste kleding aan.
  Je speelt op een outdoor paintball veld met allerlei natuurlijke bunkers zoals bomen, hoog gras en bamboe. Op regenachtige dagen kan het veld wat modderig worden en maak je bij fanatiek spel mogelijk een sliding. Doe om die reden niet je nieuwste kleding aan.
 • Check voor jullie paintball avontuur de weersvoorspelling.
  Draag bij koud weer laagjes en kleed je op een warme dag lekker luchtig.


Advies aan brildragers die komen paintballen:

 • Draag lenzen in plaats van je bril (als dat mogelijk is).
  Als je een bril draagt en je daarnaast lenzen hebt, raden wij aan om de lenzen in te doen tijdens het paintball uitje. Je bent tijdens het paintballen namelijk verplicht om een masker te dragen ter bescherming van je ogen, oren en gezicht. Het masker sluit redelijk nauw op je gezicht aan, waardoor een bril met een wat breder montuur lastig onder het masker past.
 • Denk om je bril tijdens het op en af zetten van je masker.
  Mocht jouw bril een slank montuur hebben, waardoor de bril onder het paintball masker past. Dan adviseren we om het masker met veel beleid op en af te zetten zodat de bril daarbij niet beschadigd. Onze paintball instructeurs staan klaar om je daarbij te helpen.