Nynke & Mariska On Tour: de Copini Buitensport Bootcamp-marathon

Sinds dit nieuwe jaar heeft Copini Buitensport de bootcamp-trainingen in Leeuwarden, Hardegarijp en Groningen overgenomen van OutdoorNL. En met het fijne lente-zonnetje dat door het kantoorraam scheen, leek ons dat een goed excuus om eens wat ‘veldwerk’ te verrichten in de buitenlucht. Hoewel Nynke netjes de twee bootcamp-trainingen per week in Leeuwarden volgt en dus al behoorlijk ervaren is, zijn de bootcamp-trainingen van Mariska op één hand zijn te tellen. (Iets met: you’ll never know until you try’.) Dus, blokte we in één week al onze avonden voor een heuse Copini Buitensport Bootcamp-marathon! En dat ging als volgt:

 

Maandagavond, 20.00 uur

Bootcamp-training Hardegarijp

Met frisse moed beginnen we aan deze week in Hardegarijp! Alleen al de gezelligheid binnen de groep maakt deze training meteen een succes! De training wordt gegeven door Jelte, die tijdens het bootcampen doodleuk even vertelt dat hij ongeveer 15 uur per week sport (slik). Een uur lang houd hij ons bezig met hardlooprondes (mét bakstenen) en oefeningen (met als resultaat een goede nachtrust!).

 

Dinsdagavond, 19.30 uur

Bootcamp-training Leeuwarden

Een thuiswedstrijd voor Nynke, want die staat trouw elke dinsdagavond aan de startstreep van deze bootcamptraining. Ook deze training werd gegeven door Jelte, die ons de dag ervoor al mentaal had voorbereid op de uitdagingen die hij op de planning had staan. Gelukkig werden de oefeningen afgewisseld met korte hardloop-afstanden, waardoor deze bootcamp-training goed is vol te houden.

 

Woensdagavond, 19.30 uur

Bootcamp-training Groningen

We geven het niet graag toe, maar na twee dagen push-ups, jumping-jacks en squats begonnen we al een klein beetje spierpijn te voelen! Maar “success is not for the lazy” & “no pain, no gain”, dus reden we woensdag richting Groningen! De training van de woensdagavond start in het Noorderplantsoen, waar we overigens niet de enige bootcampers waren! Maar, waar veel bootcamp-groepjes werden afgebeuld door hun trainers of druk in de weer waren met allerlei attributen, hield Simon het lekker back-to-basic en daagde ons uit met een serie van leuke oefeningen (tot de 4e ronde, daarna werden ze een stuk minder leuk) en een strakke deadline hiervoor!

 

 

Vrijdagavond 19.30 uur

Bootcamp/survival-training Leeuwarden

Op vrijdagavond start de bootcamp-training in Leeuwarden op het (nieuwe) Outdoorpark Grote Wielen, waar de trainers gretig gebruik maken van de survivalbaan!  Een goeie afwisseling (en toevoeging) van de normale bootcamp-trainingen met een hoop slinger, klim en klauter-werk (het is net apenkooien..). Gelukkig is ook deze training op eigen niveau te volgen en ontvang je voldoende hulp en aanwijzingen van trainers en mede-bootcampers!

 

Al met al is een heuse marathon misschien iets te veel van het goede, maar met de ingang van de zomertijd is een bootcamp-training een heerlijke afsluiter van je (werk)dag!

Mocht je ook last van lentekriebels hebben, op zaterdag 7 april organiseert Copini Buitensport het Bootcamp-event als kick-off voor het buitensportseizoen. Een goed moment om (gratis) kennis te maken met deze trainingen! Liever een ander moment voor een bootcamp-proefles, kijk dan even op onze bootcamp pagina!

 

Sportieve groet

(en met nog maar een heel klein beetje spierpijn),

 

                     Nynke & Mariska

 

P.s. Een bedankje naar alle trainers, voor hun aanmoediging, uitdaging en hulp tijdens de bootcamp-trainingen: You Rock! En de mede-bootcampers voor hun leuke reacties!

 

 

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a Reply