CB's Adventure Race

CB's Adventure Race


Het is onze passie om mensen in de buitenlucht te laten sporten en te laten genieten van de mooie plekjes die onze provincie rijk is. Dat deze tijd dat een stuk lastiger maakt moge duidelijk zijn. Echter, wij denken graag in mogelijkheden en zoeken creatieve oplossingen waarbij we rekening houden met regels en risico’s. Daarom organiseren wij CB's 6-uurs Adventure Race. Ben je nog niet bekend met Adventure Races? Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere vorm van buitensporten in de natuur.

Direct een teamticket bestellen voor 5, 6 of 7 maart 2021? Klik hier.


CB's 6-uurs Adventure Race

Wij organiseren op 5, 6 en 7 maart 2021 een 6-uurs Adventure Race, waarbij we alle corona-regels inachtnemen. Zo doe je mee als team van 2 personen (koppel) en hanteren we geen gezamenlijke briefing en massale start, maar wordt er in koppels gestart. Per dag geldt een maximum van 20 deelnemende koppels en de Race wordt over meerdere dagen verspreid zodat er nagenoeg geen koppels bij elkaar in de buurt zullen komen.

Geen officieel evenement of een echte race, maar wel een puntentelling zodat er wel degelijk een competitief element in zit. Hoe? Volledig digitaal. Middels een smartphone applicatie zullen je punten worden bijgehouden en de resterende tijd. Bij overschrijding van de deadline zullen er punten in mindering worden gebracht. En het leuke is, dat de punten van de andere teams ook inzichtelijk zijn.

Direct een teamticket bestellen? Klik hier.


Praktische informatie

Datum: 5, 6 of 7 maart 2021
Starttijd: vanaf 8:00 uur of vanaf 11:00 uur
Minimale leeftijd: 18 jaar
Kosten: €70,- per teamticket (€35, p.p.)
Algemene voorwaarden: bij het bestellen van een ticket ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.
Uitrusting: download de lijst met aanbevolen + verplichte uitrustingDe disciplines bij CB's (6-uurs) Adventure Race

In CB's Adventure Race kom je de volgende disciplines tegen:

Oriëntatie

Om de snelste weg van checkpoint naar checkpoint te vinden, is oriëntatie een wezenlijk onderdeel en loopt als een rode draad door jullie 6-uurs race. We werken tijdens de race alleen met Topokaarten. De checkpoints moeten aan de hand van de verstrekte coördinaten op de kaarten ingetekend worden. Kennis en enige handigheid met een kompas is vereist voor een aantal checkpoints, die niet als coördinaat worden verstrekt.

Weet je niet hoe je coördinaten op een kaart moet intekenen, of heb je behoefte om je kennis op te frissen? Bekijk dan deze video:

Hardlopen

Jullie gaan hardlopen door diverse mooie gebieden. Om alle checkpoints te halen zal veel over onverharde paden en singletrails gelopen moeten worden.

Kanoën

Als team krijg je de beschikking over een Canadese kano, waarmee jullie door een prachtig natuurgebied zullen varen om bij de verschillende checkpoints te komen.

Mountainbiken

Mountainbiken is ook één van de disciplines. Tijdens de fietsetappe komen jullie door landschappelijke en stedelijke gebieden. Je dient je eigen (of gehuurde) mountainbike + helm mee te nemen.

Special tasks

Gedurende de dag kun je aantal special tasks verwachten.