Navigatie clinic en adventure race


In deze tijd van voor velen beperkende maatregelen is het goed om te blijven denken in mogelijkheden om leuke dingen te doen. En door het grote succes van de MTB clinic waren wij direct geïnspireerd om wederom een clinic met dezelfde 3 ingrediënten te organiseren:

  • Sporten – Een super gave navigatie clinic en korte adventure race
  • Buiten zijn – Door de prachtige natuur van de Wielen
  • Samen – Met maximaal 3 anderen je eigen weg vinden

Wij organiseren daarom samen met Van Dam Outdoor een navigatie clinic waarbij je, na het oefenen, je skills gaat toepassen in een adventure race die je op kaart gaat wandelen/hardlopen/fietsen. Tijdens de clinics leer je diverse navigatie vaardigheden waarbij gedifferentieerd zal worden naar niveau. Denk aan onderwerpen als:

  • Kaart en kompas gebruik
  • Kaart lezen (kaart symbolen, gebruik legenda)
  • Koers schieten, kruispeiling
  • Alternatieve routes (bijv.: bolletjes/pijltje, helikopterroute, striproute, oleaat)

Klik hier om een ticket te bestellen.


De clinic zal ongeveer 1 uur duren en is opgebouwd uit theorie gevolgd door een praktijk opdracht. Na het afronden van de clinic krijg je van ons een kaart met een aantal coördinaten en kun je los. Je kunt dit op je eigen tempo en niveau aanpakken, het is namelijk geen wedstrijd tegen elkaar. Je kunt dus er voor kiezen dit wandelend of rennend af te leggen. Je kan er ook voor kiezen om de route op MTB te doen. De afstand die je aflegt, hangt af van het aantal coördinaten dat je weet te vinden.

De route gaat door de prachtige natuur van het Wielen gebied. Je moet zelf je koers bepalen en zult veel off road stukken pakken. Vergeet vooral niet te genieten van de mooie natuur! En een foto maken is het soms waard om even voor te stoppen. Start en finish is op het terrein van Copini Buitensport.

Samenzijn en samen genieten is super belangrijk en bij deze activiteit ga je samen met maximaal 3 anderen op pad. Je kunt je zowel alleen als samen opgeven. Wil je graag met je maatje(s) meedoen, geef dit dan aan op het opgave formulier. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar dan heb je toestemming nodig van je ouder/verzorger. Geef je dan op voor de categorie JEUGD en laat je ouder/verzorger contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om als ouder+kind mee te doen.

Algemene informatie

Locatie: start en finish bij Copini Buitensport, Butlan 4 te Leeuwarden
Datum: 8 mei
Kosten: 25 euro
Clinic: +/- 1 uur
Oriëntatie tocht: +/- 2 uur
Start tijd Clinic vanaf 9.30

Maximaal aantal mensen per clinic 4 zowel bij volwassen, jeugd als bij de ouder/kind groep.

Klik hier om een ticket te bestellen.