Survivalrun clinic voor vrouwen


De populariteit van de survivalrun sport is de afgelopen jaren enorm toegenomen. En terecht: het is een fantastische sport! Inmiddels kent Survivalrun Bond Nederland 12.872 seizoensleden. Het overgrote deel bestaat nog altijd uit mannen, toch is het aandeel vrouwen in het ledenbestand in 2020 toegenomen naar 32%.

In het wedstrijd klassement wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Maar de afstanden van de runs, het aantal hindernissen én de zwaarte ervan zijn gelijk voor mannen en vrouwen. Mannelijke survivalrunners kunnen veel uit brute (arm)kracht halen. Vrouwen moeten het veelal meer van klimtechniek hebben. Slimme trucjes en de juiste technieken kunnen dan een wereld van verschil maken bij het al dan niet halen van een hindernis én het besparen van kracht.


De clinicgroepen zitten inmiddels vol.


Survivalrun clinic van Lenneke

Meervoudig Nederlands Kampioen Survivalrun Lenneke van der Heide helpt dames graag bij het aanleren van technieken en vaardigheden. Daarom geeft Lenneke op 27 maart 2021, om 10:00 uur én om 13:30 uur een survivalrun clinic speciaal voor vrouwen, bij Copini Buitensport in Leeuwarden.

Naast vrouw-zijn, is enige survivalrun ervaring van belang. Je beheerst de basis van survivalrun zoals de voetklem en apenhang. De clinic duurt 1,5 uur en de kosten bedragen €12,50 p.p. Bij de aanmelding kun je optioneel aangeven wat je hoopt te leren van Lenneke.

Heb je nog geen survivalrun ervaring, en spreekt de sport je aan? In het voorjaar bieden wij weer een survivalrun beginnerscursus aan. Voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. In 8 lessen leer je de basistechnieken zoals de voetklem, apenhang en catcrawl. Klik hier voor meer informatie over de beginnerscursus.