Obstacle Run Exloo – (be)leef mee met team Groningen

Ik voel mijn voeten niet meer. Een paar honderd meter terug deden ze nog veel pijn. Een hele verbetering. Nog enkele tientallen meters en ik heb de kant bereikt. De organisatie van de Axman Challenge Exloo heeft ijsbaan ‘De Rol’ onder water gezet. En daar vervolgens enkele hindernissen in geplaatst. Na een paar nachten vorst is 50 cm water een stukje koeler dan in de zomer.

Twee maanden eerder dacht heel Nederland dat het nooit meer onder 25 graden zou worden. Het nationaal hitteplan was van kracht. Bier verdampte bijna in je glas. En in Groningen dacht een groepje bootcampers dat het tijd was om de wereld te laten zien hoe fit ze wel niet waren geworden onder de bezielende leiding van trainer Johan. Eind oktober ziet het er dus heel anders uit.

De organisatie van de Axman Challenge heeft een fantastisch parcours van 13,13 km uitgezet door de prachtige bossen van Exloo met 32 hindernissen met feeërieke namen als ‘Ladder to Hell’, ‘Claustrofobia’ en ‘Balance or Blub’. Eroverheen, eronder- of er tussendoor zoals de organisatie zelf zegt. En dat doen we dus. Over boomstammen en strobalen, door betonnen pijpen, onder netten door en dus ook door het water.

Niet lang na de ijsbaan komen we bij ‘Pinus Rope Climb’. De training op de survivalbaan van Copini Buitensport werpt nu zijn vruchten af. Aapmens Jelle doet even voor hoe je een touw in klimt, waarna de rest er soepeltjes achteraangaat. Nou ja, soms met een beetje hulp. Maar hey, waar ben je anders een team voor?

Even verderop, bij het prachtige stukje heide ligt een net op het zandpad. Het is de laatste maanden nogal droog geweest in Nederland, maar gelukkig is de brandweer zo vriendelijk geweest om precies bij het net het zandpad even nat te spuiten…

Na ruim 2 uur bikkelen en genieten bereiken we de finish en glijden we gezamenlijk van de glijbaan… wederom een bak met water in.

Op de terugweg worden de plannen voor de volgende obstacle run al gesmeed. Zelfs de woorden ‘Iron Viking’ (42 km) zijn al gevallen. Eerst maar even bijkomen van deze…

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a Reply