Stage bij Copini Buitensport

Anneke vertelt…
08 November 2019

Zo stapte ik voor het eerst het gebouw binnen en voordat ik het wist stond ik alweer buiten op de stoep, en zat mijn stage er op… ‘De tijd vliegt als je het leuk hebt’, zeggen ze. En ik kan dat nu beamen.


Nog snel even voorstellen

Voordat ik begin te vertellen over mijn stage bij Copini Buitensport, stel ik mezelf nog even voor. En wat is nu een betere manier om dit te doen dan met deze introductie post op de Facebookpagina van Copini Buitensport?

3610582188-Anneke.png

Solliciteren…

Via de mail heb ik een sollicitatie verstuurd en zo werd er een kennismakingsgesprek gepland op vrijdag 26 juli. En daar begon het allemaal! Het was een zonnige en warme (31°C) vrijdag ochtend. Mijn stemming: gespannen. Doel: vanaf 29 augustus beginnen met mijn stage bij Copini Buitensport in Leeuwarden. Het gesprek verliep soepel, er was een leuke sfeer. Even kletsen en al snel kwam het besluit van Nynke die zei: "Nou wat mij betreft zien we je op 29 augustus." Waarop ik waarschijnlijk iets zei in de richting van: "Wat fijn, wat leuk!". En zo ging ik op 29 augustus zenuwachtig maar vol enthousiasme met de bus richting mijn stageplek voor de komende 10 weken!


De eerste dagen

Mijn eerste dag als Marketing & Evenementen stagiair begon ’s ochtends om 09:00 uur. Ik stelde mezelf voor aan iedereen die aanwezig was en had een kort gesprek met mij stagebegeleider Nynke de Jong. Op mijn eerste dag was er een introductiedag voor een middelbare school en een groep Mbo’ers kwamen voor verschillende activiteiten. Dit kwam mooi uit want zo kon ik gelijk het outdoorpark ‘verkennen’ en natuurlijk kon ik meekijken naar de verschillende activiteiten die Copini Buitensport aanbiedt. De rest van de week heb ik geholpen met het opzetten (en opruimen) van verschillende activiteiten en mocht ik zelfs al een activiteit begeleiden.

Het examen

Naast ervaring opdoen binnen het bedrijf moest ik ook een examen uitvoeren. Dit examen bestond uit 7 verschillende werkprocessen. Deze werkprocessen moest ik binnen de 10 stageweken bij Copini Buitensport uitvoeren en tijdens het eindgesprek met mijn examinator aantonen in een samengevat verslag met onder andere conclusies, verbeter voorstellen en adviezen. En ik kan je vertellen dat is nog knap lastig (soms), vooral als je het bedrijf in het begin nog niet zo goed kent en alles wat je doet nieuw voor je is. Gelukkig kreeg ik veel tijd om hiermee aan de slag te gaan en kon ik mijn examen tijdens het gesprek met mijn examinator op 31 oktober van begin tot eind presenteren. Met als eindresultaat een gemiddeld cijfer van een 9.1! Daarnaast waren er ook nog bijkomende taken die ik deed zoals bijvoorbeeld het bedenken van verschillende sociale media posts, meehelpen met activiteiten en het doen van huishoudelijke taken, denk hierbij aan planten water geven (m.u.v. de nepplanten! :P) of het wassen van paintball overalls. Plannen was dus erg belangrijk tijdens mijn stage.Wat was nou het leukst?

Familie en vrienden vragen wel eens aan mij wat ik nou het leukste vond om te doen tijdens deze stage. Leuke vraag. Daar kan ik snel antwoord op geven, dat was namelijk het helpen met klaarzetten, opruimen van de evenementen en het begeleiden van activiteiten. Waarom? Vroegen ze dan. Nou eigenlijk om twee redenen: één omdat je niet de hele dag stil hoeft te zitten achter bijv. je laptop en twee omdat ik het leuk vind om een praatje te maken met verschillende mensen. Zo kom ik bijv. te weten wat ze van het evenement of de activiteit vinden.


Grapjes maken en serieus werken

De sfeer binnen het bedrijf was altijd gezellig. Er werden grapjes gemaakt, veel gelachen maar ook serieus gewerkt. Dat maakte (vind ik) het stage lopen bij Copini Buitensport zo leuk. Geen dag was eigenlijk hetzelfde en er was altijd wel wat te doen. Elke dag rond 12 uur gezamenlijk eten met (bijna altijd) op het menu: tosti met snijworst, kaas en ketchup. Heeeerlijk!

Na 10 weken (50 dagen/ 367 uur/ 22020 minuten/ 1321200 seconden) zit mijn stage bij Copini Buitensport erop! Het waren leerzame weken vol met positiviteit en een hele boel nieuwe ervaringen. Daarvoor wil ik het hele team van Copini Buitensport heeel erg bedanken. Mijn laatste woorden in dit blog over mijn stage zijn dan ook: "Wat fijn, wat leuk!"