Welke kleding is geschikt voor survivalrun?

Met deze tips weet jij wat je het beste aan kunt doen bij jouw survivalrun training, activiteit of wedstrijd.

Via onderstaande afbeelding zie je in één oogopslag wat een geschikte outfit is voor jouw survivalrun activiteit of training. Onder de afbeelding volgt een toelichting.

6 tips met toelichting:

1. Lange tight (altijd)

We raden aan een nauwsluitende lange broek (tight) te dragen. Met nauwsluitende broek blijf je nergens haken tijdens het klimmen. Verder is een lange broek raadzaam omdat je tijdens survivalrun veel met touwen, netten en balken te maken krijgt en de stof je huid beschermd. Dus ook als het 's zomers erg warm is, draagt een survivalrunner een lange tight (ja, echt altight ;-)).

2. Doe hoge sokken aan

Wanneer je enkelsokken draagt komt er veelal een stukje huid bloot te liggen tussen je broek en je sok. Dit kan gaan schuren tijdens het klimmen en klauteren. Daarom raden wij aan om 'gewone' of hoge sokken te dragen in plaats van enkelsokken.

3. Draag laagjes

De intensiteit van een training of activiteit kan verschillen. Het is daarom raadzaam om laagjes te dragen zodat je wat uit kunt doen of aan kunt trekken als dat nodig is. Check voor je training altijd even het weerbericht om te kijken of het nodig is om bijv. een regenjack mee te nemen.

3. Trek niet je nieuwste of mooiste sportkleding aan tijdens je survivalrun activiteit of training

Bij survivalrun klim je o.a. in netten, touwen en houten balken. Deze elementen kunnen je kleding doen slijten waardoor het niet aan te raden is je allermooiste hardloop tight of shirt te dragen. Daarnaast is survivalrun een buitensport waarbij je vies kunt worden. Houd hier rekening bij in je kledingkeuze.

4. Draag polyester en geen 100% katoen

Katoen werkt absorberend maar niet vochtafdrijvend waardoor je sportkleding lang nat (en koud) blijft als je gaat zweten (of in de sloot beland... ;-)). Polyester sportkleding is daarentegen resistent tegen zweet en sneldrogend.

5. Draag geen sieraden tijdens survivalrun

Uiteraard wil je niet de kans lopen dat je waardevolle sieraden verliest tijdens het sporten. Maar ook voor de veiligheid is het van belang om je sieraden af te doen voordat je gaat survivallen. Zo voorkom je dat je ergens blijft haken, met alle gevolgen van dien.

6. Trailrun of hardloop schoenen

Bij survivalrun loop je deels onverhard waardoor trailrun schoenen aan te bevelen zijn. Veel trailrun schoenen zijn van wat robuuster materiaal gemaakt wat ze geschikt maakt voor het klimmen in touwen. Mocht je eenmalig een survivalrun activiteit doen of je bent een beginnend survivalrunner, dan volstaat een hardloop/ sportschoen.