Het was weer een geslaagde Wielen Week

Blog van Sabien
22 August 2023

In de week van 14 tot en met 18 augustus hebben wij de Wielen omgetoverd tot een waar speelparadijs. En om iedereen een beeld te geven van wat wij allemaal hebben gedaan, neem ik jullie door middel van deze blog graag mee. Beleef je mee?


We beginnen bij maandag

Namelijk met het zeilen bij de Zeilschool Propsma. In twee uur gingen de kinderen samen met Koos zeilen richting de tweede plas van de Groote Wielen, wat is de natuur hier mooi. Propsma nam de kinderen van A tot Z mee in het gereed maken van de valken en het hijsen van de zeilen. Na het zeilen hadden de kinderen een verdiende lunchpauze bij ons op het terras, waarna we begonnen met een spel genaamd ‘levend stratego’, waarschijnlijk kennen de meeste mensen dit wel en ook de kinderen vonden dit super leuk! En hoe krijg je kinderen nog blijer? Door natuurlijk helemaal vies te worden, want tijdens de survivalrun met Koos en Dennis mag dat allemaal. Het is iets om trots op te zijn, want die slootjes bij ons op het terrein zijn erg modderig en dat maakt de kinderen vaak dolgelukkig haha!


De battle is aan

De ochtend van dinsdag begonnen we de dag met een potje kinderpaintball. Wat zijn ze fanatiek, maar er was een duidelijke winnaar! Het was een warme dag dus de kinderen waren daarna kapot, na een korte pauze begonnen we samen met Sabien aan de discgolf. Dit is golven maar dan met een frisbee en een korf. Nieuw voor alle kinderen, dus dat was leuk. Na de pauze wilden de kinderen erg graag zwemmen en terecht, want we hadden volop zon. Dus hup de kano’s en de SUP's erbij en het water op. We hebben een kleine route afgelegd waarna we weer terugkeerden richting de opstapplaats en de kinderen een lekkere verfrissende duik hebben genomen.


Kamp zuid en kamp noord

De ochtend stond in het teken van Expeditie Robinson, niet gelijk bekend in de oren van de kinderen, maar nadat ze hun lintje te pakken hadden en de teams daardoor gemaakt waren, waren ze klaar om te strijden. Het begon al spannend, nadat ze tijdens de eerste twee proeven evenveel punten hadden, dit waren het boogschieten en de braingame. We vervolgden onze route richting het catamaran bouwen/varen waarbij ze bij de steiger een kaart met de volgende opdracht moesten pakken. Hierop werd duidelijk dat ze de vuurproef moesten gaan doen, door eerst de puzzel op te lossen en daarmee de code van de kluis te kraken. Vrij kwamen een vuursteen en een tampon, om vervolgens te beginnen met de strijd wie het eerste het touw doorgebrand had. Een pittige strijd die met een gelijke stand eindigde en dit konden we maar op 1 manier oplossen, namelijk nog 1 laatste proef, de tangram. Team blauw heeft gewonnen!! De middag stond het vlotbouwen op het programma, maar de meeste kinderen waren al een beetje moe geworden door het ochtendprogramma dus gingen een aantal helpen vlotbouwen en een aantal Suppen met een plons in het water als afsluiting.


Bushcraft en vliegen door de lucht

Sander de man van het overleven in de natuur, nam op donderdag de kinderen mee het bos in. Met avontuurlijke verhalen en verschillende tools nam hij de kinderen mee op ontdekkingstocht in het verleden. Speren werden gemaakt en zo ook begon de zoektocht naar planten voor de soep die we hebben gemaakt voor de lunch en dat vuur gaat niet vanzelf aan, dus ook daar hebben ze voor gezorgd. Na het heerlijk te hebben genoten van de lunch, en wat Alexander zegt: "Het is niet lekker, maar wel lekker dus ik kan niet stoppen met eten”, denk ik dat het geslaagd was haha! Met de buikjes rond begonnen we aan het middagprogramma, namelijk klimmen en tokkelen. Wat vonden ze dit ook weer leuk, lekker de hoogte in en iedereen heeft de routes gehaald. Bij het tokkelen twijfelden ze ook geen moment en waren ze zo allemaal 1 of meerdere keren geweest.

Tranen met tuiten, want afscheid nemen van de leiding

De laatste dag is aangebroken en voor de verandering begonnen we de dag niet bij Casa Copini, maar bij Aqua Zoo! De bekende dieren spotten en ook een paar nieuwe, want de tijger welpjes waren geboren en wij hebben ze ook gespot. Na een ronde door het park en de verschillende ‘parcours’ (vraag de kinderen maar na ;p) zijn we geëindigd bij het mega springkussen en de verleiding was te groot, dus ook ik kwam met de kinderen mee springen. Na een potje tikkertje hebben wij onze weg vervolgt richting Park Vijversburg voor een picknick in het gras. Doen, durven of de waarheid en door richting de grot waar de kinderen elkaar allemaal hebben laten schrikken. We eindigen de dag bij de mini midgetgolfbaan aan de Kleine Wielen. We hadden helaas niet genoeg tijd meer om alle holes te halen, maar genoeg om voldaan weer weg te gaan.


"Oke oke.. Het tranen met tuiten is gelogen, zo erg vonden ze het ook niet om afscheid van mij te nemen. Maar we hebben de week super leuk afgesloten met bijna iedereen die er die week was geweest! Jullie waren een leuke en enthousiaste groep, dank jullie wel :)"

Zien we jullie volgend jaar weer?