Pyreneeën actieweek - Schrijf je hieronder in

Na jaren van mooie actie weken bij Crux in de Alpen, willen we nu het avontuur in de Pyreneeën ontdekken. Ben jij klaar om het avontuur in het buitenland op te zoeken? Wij in ieder geval wel! Nederland is een mooi land, maar voor de extreme buitensporten gaan we toch liever naar het mooie Spanje. Deze zomer, van 4 t/m 10 augustus, nemen we je dan ook graag mee naar de regio Catalonië. Een regio die het allemaal heeft. Samen met Collegats Outdoor trekken we de bergen in en trotseren we op verschillende manieren de wilde wateren. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Welke activiteiten kun je verwachten?

Canyoning: Bij canyoningen leggen wij een weg af die smeltwater jaren geleden door erosie heeft gecreëerd. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk speelparadijs voor de avonturiers. Loop over de rotsen, spring in een waterpoel, glij van een natuurlijk geslepen glijbaan of abseil de weg naar beneden. En vergeet ondertussen ook zeker niet te genieten van de omgeving!

Raften: Klaar om in de raft te stappen en de ruige rivier over te gaan? Samen met een ervaren instructeur beleef je een tocht van 10 kilometer met verschillende stroomversnellingen. In de raft zitten we met maximaal 8 personen, samenwerken is hierbij een must!

Hotdog: Misschien klinkt het niet gelijk bekend in de oren, maar een Hotdog is een opblaasbare open kano. Hiermee trotseren we verschillende stroomversnellingen en mogen we 10 kilometer lang genieten in de mooie kloven. Dit kan in een 1- of 2 persoons kano.

Via Ferrata: Oftewel ‘ijzeren weg’ vertaalt vanuit het Italiaans. Dit zijn stalen nietjes die in de rotswand zijn gevestigd. In Italië ontstonden de eerste routes rond de Eerste Wereldoorlog om zo soldaten op een veiligere en snellere manier over de bergwanden te verplaatsen. Nu is het voornamelijk voor de recreatie en kunnen we door middel van een klettersteigset onszelf zekeren en zo tot grote hoogtes klimmen. Je kijkt je ogen uit!

Rotsklimmen: Het gebied waar we verblijven kent meerdere klimroutes. Samen gaan we op onderzoek naar de beste routes. Toprope gezekerd onder het toeziend oog van een ervaren instructeur klim je naar boven.

Na inspanning is er natuurlijk altijd tijd voor ontspanning. De bergen om je heen, het mooie weer en het water wat je op de achtergrond hoort, vormt een mooie basis om tot ontspanning te komen.

Naast de te gekke avontuurlijke activiteiten is er nog veel meer te beleven in de omgeving, namelijk..

Culturele activiteiten in de omgeving:

Andere activiteiten in de omgeving:

 • Vissen: aan de rivier kan je vissen, maar hiervoor moet je uiteraard in het bezit zijn van een visakte;
 • verschillende wandelroutes en fietsroutes in de omgeving;
 • naar het dorp La Pobla de Segur.

Wat zit er allemaal bij de prijs inbegrepen?

 • 7 nachten op camping Collegats (inclusief toeristenbelasting), klik Hier voor de camping;
 • 5 outdoor activiteiten met begeleiding vanuit ervaren instructeurs;
 • faciliteiten voor het koken;
 • het gebruik van materiaal.

Exclusief: tent, reiskosten, reisverzekering, eten en drinken.

Faciliteiten aanwezig op de camping: sanitair gebouw met warm water, bar & restaurant, WiFi, wasmachine, zwembad en spellen.

Randvoorwaarden:

 • Zwemdiploma verplicht;
 • minimale leeftijd 8 jaar.

Extra optie: 5-daagse Trektocht 'La porta del cel'

Om de actieweek te verlengen, vragen wij graag of je geïnteresseerd bent in het wandelen van een te gekke en uitdagende wandeltocht door de Pyreneeën. Samen gaan we de uitdaging aan tijdens onze huttentocht langs de hoogste berg van Catalonië, namelijk de Pica d'Estats van 3143 meter hoog. In totaal lopen we over 5 dagen 65 km en 11000 hoogtemeters. Tijdens deze wandeltocht lopen we langs het grootste bergmeer van Catalonië. Het blijkt een stevige en pittige wandeltocht te zijn, maar voor de ervaren wandelaar een enorm leuke ervaring.

 • Van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus;
 • prijs berekenen we op basis van interesse;
 • geef in de opmerkingen onder de datum aan of je geïnteresseerd bent.

Heb je vragen over de actieweek of ben je met een groter gezelschap geïnteresseerd? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.

Ontdek jouw avontuurlijke kant bij Copini Buitensport

Bij Copini Buitensport bieden we een breed scala aan avontuurlijke activiteiten, zoals teambuilding en watersport. Of je nu op zoek bent naar een spannende kanospeurtocht, een uitdagende survivalrun of een adrenaline-pompend paintballarrangement, wij hebben voor elk wat wils.

Teambuilding: versterk de band met je collega's

Paintball: beleef het op jouw eigen locatie

Ontdek de spanning van een survivalrun

Evenementen

Kom mee op avontuurlijke evenementen