Hoi! Ik zal mijzelf even voorstellen: ik ben Janel Hoogendoorn en ben 28 jaar oud. Graag vertel ik jullie wat yoga voor mij heeft betekent tijdens mijn reis en nog altijd doet in mijn dagelijks leven.

Precies 3 jaar geleden kreeg ik een besef-moment. Ik had alles waar ik van droomde: een mooie baan, lieve vrienden, een fijn huis in Amsterdam... Ondanks dat voelde het voor een groot deel leeg van binnen. Daarom nam ik een besluit: ik pakte mijn backpack in met de spullen die ik écht nodig had en besloot de rest op te geven. Zo begon mijn geplande reis van 3 maanden naar Azië. Die 3 maanden werden uiteindelijk 2 jaar. Ik kon er geen genoeg van krijgen; onze prachtige wereld heeft zoveel te bieden! Ik wist dat deze reis mij weer in contact zou brengen met mijn gevoel. En dat ik mijzelf weer mocht leren omarmen. Ook wilde ik leren dat ik niemand anders nodig had om gelukkig te zijn.

Yoga heeft een belangrijke rol gespeeld bij het in contact komen met mezelf. Net als bij mijn avontuur door Azië, zie ik het beoefenen van yoga als een persoonlijke, mooie en soms confronterende reis. Meer dan 3 jaar geleden begon ik met het beoefenen van yoga. Het werd pas echt een deel van mijn dagelijks bestaan na mijn yoga opleiding in India. Ik volgde de opleidingen Hatha Yoga en Ashtanga Yoga in Mysore.

"Yoga en meditatie nemen mij elke dag weer mee op een speels en vooral heel leuk avontuur."

Yoga en meditatie nemen mij elke dag weer mee op een speels en vooral heel leuk avontuur. Door het bewust worden van mijn ademhaling in combinatie met mijn lichaam en mijn gedachtes, leer ik mezelf elke dag een stukje beter kennen. Waardoor ik dagelijks in een fijne flow zit en ik zelf steeds meer in de hand heb, hoe ik mijn leven leef vanuit mijn bewustzijn.

Ik vind het heel mooi om mensen mee te nemen op deze bijzondere reis. Waarbij we met elkaar een mooie en liefdevolle ruimte kunnen creëren waarin mensen zich veilig en thuis mogen voelen. Een manier ontdekken om naar binnen te kunnen keren. Te ervaren dat ons lichaam een persoonlijk dagboek is. En dat het soms goed is om even te landen in onze hectische maatschappij, die vol zit met verwachtingen en prestatiedruk. Hoe fijn zou het zijn om dat even los te mogen laten? Daarom nodig ik je graag uit op de yogamat, zonder verwachtingen en zonder specifiek doel.

"Hoe fijn zou het zijn om alle hectiek en prestatiedruk even los te mogen laten? Daarom nodig ik je graag uit op de yogamat, zonder verwachtingen en zonder specifiek doel."

De Flow Yoga les

Ik zal jullie begeleiden in een opbouwende flow. Waar eerst ruimte is om te landen; het loslaten van de dagelijkse dingen. Tijdens de dynamische flow zullen houdingen elkaar in een rustig tempo opvolgen, waarbij het tempo geleidelijk wordt opgevoerd. De flow wordt weer langzaam afgebouwd en door middel van een eindontspanning in combinatie met meditatie wordt de les afgerond.

In de koudere maanden zal ik de yogales binnen in 'Casa Copini' verzorgen. Vanaf het voorjaar geef ik de les bij mooi weer graag buiten. Klik hier voor meer informatie over de Flow Yoga les bij Copini Buitensport. Ik hoop je binnenkort te zien!

Warme groet, Janel